resefeber

Då var biljetterna bokade, bror o jag lyfter mot New York den 19e juni! två månader att gå runt här hemma o ha resefeber.. Det ska bli underbart kul!!

Peace out ;)

.....

01.17

Dråpförsök, Deje. Ett större bråk uppstår i en lägenhet i Deje. Resultatet av detta blir att en 16-årig kvinna grips misstänkt för dråpförsök genom att ha försök strypa en 16-årig man. En 23-årig man gripen och senare anhållen för att ha försökt strypa samme 16-årige man.

 

Text tagen ur nwts Polisdygnet 27-28 mars..

Fatta vad underbart o bo i deje, eller i värmland överhuvudtaget.. Människor funkar ju heelt normalt!

 

Men det var egentligen inte det som störde mig mest, utan det faktum att journalisten på allvar skriver om en 16-årig kvinna och en 16-årig man.. Ursäkta mig men har man verkligen blivit kvinna eller man vid 16års ålder, är man inte egentligen fortfarande barn då? hur underligt som helst anser jag, och dessutom ingenting som är särskilt ovanligt i en tidning..

Det som däremot är ovanligt just här är att det är både tjejen o killen som omtalas som kvinna och man.. Jag har nämligen läst antal artiklar (framförallt artiklar om våldtäkt av någon konstig anledning) där det skrivs om 16-17 åriga män men om 20åriga flickor..

För mig är det helt ofattbart att man kan vara så blind som journalist, jag menar vad är det som gjort att just denna 16åring lyckats bli man i så tidig ålder? Att han utfört ett våldsbrott? Eller kanske att han kränkt en 20årig flicka och förstört hennes liv för lång tid framöver.. Är det det som gör honom till man?

Och sen det här med 20årig flicka, fine nu kanske du fortfarande är barn när du är 20 år.. Men nu är det faktiskt så att de flesta vid tjugo års ålder är utflugna från hemmet och försörjer sig alldeles själva (de är med andra ord vuxna) så varför reducera denna 20åriga kvinna till barn genom att kalla henne flicka bara därför att hon oturligt nog råkat ut för en hemsk våldshandling..

 

Jag blir lika irriterad varje gång jag läser det, jag menar om man nu envist vill kalla 16åriga pojkar för män så får man väl i alla fall vara såpass smart att man gör samma sak med 16åriga flickor.. För pojkar blir väl ändå inte män flera år innan flickor blir kvinnor?

 

Well well, första blogginlägget sen september eller nåt sånt tror jag.. O det blir nog inte sådär jätte frekvent skriveri nu heller.. Det är ju trots allt snart sommar, vi öppnade uteserveringen igår o allt :D

 

Så det var allt från mig just  nu.. So long!


RSS 2.0