bra skrivet

min kära sambo har verkligen ordets gåva, måste kopiera in en text som jag tyckte stämde så otroligt bra på hur man mår till o från..

"vi stannar upp för att livet distraherar oss. allt som händer, sägs och upplevs landar i långa textremsor innanför huden. det är dem vi försöker riva bort inifrån och ut med alkohol, droger och destruktiva relationer.

allt det lyckliga däremot lägger sig bara som ett tunt skyddslager mellan hemskheterna, dagarna timmarna och minuterna. där behöver vi inte anstränga oss avsevärt för att få ytan att krackelera eftersom vårt förflutna har gjort oss sköra.

det underbara, skrattande och glada räcker inte till, vi vrider och vänder på det tills vi har glömt bort dess budskap. detta beror på vår rädsla för att faktiskt slappna av och unna oss att må bra, eftersom det är en ännu högre höjd att trilla ner ifrån ifall vi snubblar på det ledsna & arga. det hårda kan vi hantera, för det är vi vana vid. det mjuka känner vi knappt av när det omfamnar oss, för att vi avvisar det innan vi riskerar att tro på dess hägringar. att bli nerkyld efter att ha varit varm gör att man fryser mer än om vi hade varit konstant kalla. det är det enda vi vet säkert och därför litar vi aldrig på någon annan än oss själva, släpper aldrig någon nära. ibland försöker vi att ge oss själva en till chans att lyckas men då provocerar den dåliga självkänslan oss tills vi missar att ta för oss av livet. vi drar oss undan eftersom vi inte orkar trilla på mållinjen en enda gång till."

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tyvärr stämmer det där så bra!

2008-05-25 @ 02:13:55
URL: http://cillii.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0